Bohagstjänst

Vi hjälper dig hela vägen

Personlig hjälp under hela processen

Du får egen kontaktperson som hjälper dig med kostnadsfri värdering, vi köper gärna bohaget, ombesörjer eventuella auktioner, samarbetar med mäklare, kör bort bråte, städar och snyggar till inför försäljning, flyttstädar och hjälper dig med alla frågor kring bohag tills uppdraget är slutförd

Boka ett kostnadsfritt möte med oss. Vi kommer ut till Er för att se över vilka behov ni har samt att ni kommer få en offert efter vårt besök.


Du och familjen har hamnat i del av livet som innebär stor sorg för er alla, samtidigt kommer många måsten under den tuffa perioden. Vi på Familjetid vill börja med att beklaga sorgen samt lämna informationen kring arbetet som medföljer. De flesta utav oss har ett komplett bohag, ett dödsbo har massor av tillhörigheter, dessa skall hanteras på bästa sätt med största respekt. Familjetid arbetar med tömning av delar eller hela bohag. Vi har ett fint samarbete med auktionshus och en egen värderingsman Joakim Bengtsson samt olika mäklare. Vi hjälper dig och familjen gärna från början till slut och tar helhetsansvaret över dödsboet. Här kommer en kort genomgång utav förloppet. När du tar kontakt med oss börjar vi med att boka in ett kostnadsfritt besök för bohaget, besöket kan du boka via telefon eller boka direkt här nere.

Vanliga frågor

1. Vad händer vid besöket?

Vid det bokade besöket på adressen går vi igenom behovet, det finns många funderingar och beslut som man ställs inför.
Först kommer en tanke om vad som ska stanna hos närmsta, det finns ofta saker av stort värde för er, dessa har ni förmodligen redan beslutat er om.
Sedan kommer fundering kring vilka möbler, tavlor, mattor, porslin mm som skall få lämna dödsboet och bli uppskattade av nya ägare.
Familjetid tänker cirkulärt, därför önskar vi att sakerna används i framtiden av någon annan.
Vi på Familjetid köper eller hämtar kostnadsfritt dödsbo för att säljas vidare, samt lämnar vissa saker till återvinning (Vid farligt avfall kan det bli aktuellt för debitering).

Är man säker eller osäker på om det finns lösöre som är av större värde så erbjuder vi en väldigt uppskattad och professionell värderingsman för att avgöra vilka delar bör lämnas till auktion.

2. Kan jag utnyttja RUT avdrag?

Om personen är vid liv där vi tömmer bohaget går det att utnyttja RUT avdrag. Även anhöriga kan utnyttja RUT avdraget. Saker som körs till soptippen är inte RUT berättigade.

3. Vem värderar om jag har något värdefullt?

Joakim Bengtsson som arbetat med värderingar hela sitt yrkesverksamma liv och är även en känd profil från Antikrundan ger trygghet för dig som behöver extra hjälp. Joakim ger förslag även på vilket auktionshus är mest lämpade då han samarbetar med Sveriges alla auktionshus.

4. Kan ni hjälpa till att snygga till bostaden inför försäljning?

Finns det ett hus eller bostadsrätt som skall säljas erbjuder vi visningsstädning. Detta är för att underlätta försäljningen av bostaden, ren bostad är mer attraktiv.

Ska det forslas bort saker innan fotografering hjälper vi till att tömma undan det för att skapa ett bra helhetsintryck av dödsboet, därmed stylas bostaden om för fotografering/visning.

5. Kan ni hjälpa till med mäklare?

Vi samarbetar med en del mäklare som vi även kan rekommendera. Efter tömning, fotografering, visningar och försäljning kommer behovet för flyttstädning av bostaden, Familjetid hjälper även till med den om sådant behov finns.

6. Tömmer ni allt? 

Jag om vi har överenskommelse så töms allt i bohaget. Även det som skall till soptippen. Önskar ni även flyttstädning erbjuder vi även det.

6. Har ni andra tjänster?

Då vi arbetar brett med behoven har Familjetid även möjlighet att erbjuda en fantastisk lokal i ett minnesmärkt hus i Landskrona, här kan ni anordna begravningsfika. Vi förstår att det är mycket att tänka på och därför hyser vi stor respekt för alla beslut som skall tas. Familjetid arbetar flexibelt och därmed är anpassningsbara i processen så långt det är möjligt. Prioriteringen är att göra arbetet bakom kulisserna så att ni kan fokusera på Familjens välbefinnande och finna ro att ni har någon att rådfråga eller be om hjälp.Tveka inte att kontakta oss för mer information.


Intresseanmälan

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för mer information


Här utför vi våra tjänster