Tvätt & strykning

Frågor & svar

Frågor och svar

Hur packar jag min tvätt?

Du kan lägga din tvätt i en vanlig påse. Om du blir abonnemangskund så förser vi dig med en Familjetid tvättsäck.

Om tvätten väger mer?

Om hushållstvätten väger mer än det paket du beställt så debiteras du 50kr extra per kilo.

Hur fungerar RUT avdraget?

Från den 1/1 2021 får du göra ett avdrag motsvarande 50% av kostanden om du anlitar ett proffesionellt tvätteri. Familjetid hanterar allt med skatteverket så du betalar nettokostnaden. Enda vi behöver är ditt personnummer som anges vid bokning. Max avdrag per år är 75.000kr per person i hushållet

Hur torkar ni tvätten?

Torkas enligt tvättanvisningen på plagget. Vissa torkas och vissa hängs upp. Observera att vi rekommenderar att ömtåliga plagg/textilier beställs separat.

Hur tvättar ni?

VI tvättar med miljövänliga och doftfria tvättmedel i våra tvättmaskiner. Sköljmedel används endast om du angett det vid bokningen.

Sorterar & viker ni?

All tvätt viks efter tvätt. Om tvätten är blandad med vitt och kulör i samma påse kommer de tvättas tillsammans. Önskar ni att det tvättas separat så lägg det i olika påsar. 

Behöver jag vara hemma när ni hämtar och lämar?

Du behöver inte vara hemma vid avhämtning eller avlämning av tvätten. Om du inte har möjlighet att vara hemma så häng eller lägg tvätten utanför dörren. Vid avlämning lämnar vi tvätten utanför dörr om inget annat är överenskommet. Du får ett sms när den är avlämnad. Familjetid tar inte ansvar för kläderna från när du lämnar tvätten tills vi hämtar. Vid bokning anger du ett tidsintervall när vi hämtar tvätten. 

Hur lång tid tar det innan jag får tillbaka tvätten?

Det tar ca 3-5 arbetsdagar. Du får ett sms ca 24 timmar innan leverans sker.

Vilka områden levererar ni?

I dagsläget levererar vi i Malmö & Lund. Vid bokning får ni svar om leverans kan ske till just din adress.

Tar ni bort fläckar?

Tvätten sker i maskintvätt med miljövänliga tvättmedel. Har du fläckar som tex vin eller fett kan vi inte garantera att dessa fläckar försvinner.

Är det någon fraktkostnad?

Det tillkommer ingen frakt för hämtning och lämning. Minimum beställning är 249kr.

Prenumeration av tvätt?

Går det att få löpande tvättning? Ja, fyll i formuläret så återkommer vi till dig för att se över ett schema som passar dig.